مجمسه پیتا میکل آنژ
مجسمه سنگی پیتا اثر میکل آنژ, سنگ مزار و سنگ قبری محمدی آماده خدمات رسانی به مشتریان گرامی میباشد.
یکی از معروفترین آثار هنری میباشد که هنرمند مشهور و پرآوازه، میکل آنژ هنرمند ایتالیایی آن را در مورد حضرت عیسی ساخته است.
تندیس پیتا از سنگ مرمر ساخته شده که در آن مریم مقدس را میبینیم که اندوهگین حضرت عیسی را در آغوش کشیده است و در واقع این صحنه، اشاره به بعد از به صلیب کشیده شدن حضرت مسیح دارد.
تندیس پیتا شکل مثلثی شکلی دارد که در رأس و وسط آن سر مریم مقدس است و در انتها و در قسمت پایه به محل مصلوب شدن حضرت عیسی میرسد.
در این مجسمه و در ساخت آن تناسبات بدن حضرت عیسی و حضرت مریم، به اندازه رعایت نشده، چرا که قرار دادن تندیس پیکره یک مرد بالغ بر روی دامان مریم کاری بسیار مشکل بود.
به مجسمه اگر توجه کنید، خواهید دید که تن حضرت مریم اغلب با لباس بلند و گشادی پوشیده شده و حس و حال کاملا طبیعی را به بیننده میدهد. مثل این است که مریم مقدس در پیش روی شما در حال سوگواری است.
بر روی بدن حضرت عیسی فقط تعدادی جای زخم به چشم میخورد و در صورت مجسمه خبری از درد نیست.
جزئیاتی که درباره میکل آنژ نمیدانید!
مجسمه سنگی پیتا اثر میکل آنژ
میکل آنجلو برناروتی یا میکل آنژ متولد ۶ مارچ ۱۴۷۵ در شهر کاپرزه، ایتالیا، نقاش، تندیسگر و معمار دوره رنسانس بود. در طول بیش از ۷۰ سال عمر کاری، او به شهرتی افسانهای دستیافت و نامش همچمون پادشاهان و پاپهای آن دوره در زمزه «مردان رنسانس» قرار گرفت.
مجسمه «داوود» و «پیتا (Pietà)» و «سقف کلیسای سیستین» از جمله شاهکارهای هنری به جا مانده از اوست.
امسال ۵۴۰ سال تولد اوست، چند حقیقت جالب درباره هنرمندی یاد بگیرید که گاه او را «مرد الهی» مینامند.
آنچه باید در مورد تندیس (مجسمه سنگی)پیتا اثر میکل آنژ دانست
تندیس پیتا میکل آنژ شکلی هرمی داشته که رأس آن سر مریم مقدس است و بعد در ادامه عریض و عریض تر شده و در انتها و در قسمت پایه به سنگی از گلگتا (محل مصلوب شدن حضرت عیسی) می رسد.
در این تندیس و در ساخت بدن حضرت عیسی و حضرت مریم، تناسبات اندازه رعایت نگردیده است، چرا که قرار دادن تندیسی با ابعاد مردی بالغ بر روی دامان حضرت مریم کاری بسیار مشکل به نظر میرسید.
به تندیس حضرت مریم که توجه کنید، خواهید دید اغلب بدنش با لباس بلند و گشادی پوشیده شده و حس و حال صورت تندیس ها کاملا طبیعی به نظر می رسد. گویی مریم مقدس درست پیش روی شما در حال سوگواری برای بدن نحیف و رنجوده عیسی است.
بر روی بدن حضرت عیسی تنها چند جای زخم به چشم می خورد و در صورت مرمرین تندیس خبری از درد و مرگ نیست. میکل آنژ قصد داشت در تندیس پیتای خود نمایی روحانی از ترک دنیا و وجهی آرام و متین از حضرت عیسی را به نمایش بگذارد و بدین ترتیب شکلی از همدلی و صمیمیت بین آدمی و خدا را به تصویر بکشد.
ساخت مجسمه سنگی پیتا نزدیک دو سال به طول انجامید و ابتدا قرار بود در مقبره کاردینال گذاشته شود، اما بعدها جای آن تغییر یافت و به درون کلیسا سنت پیتر رم منتقل شد.
امروزه برای بازدید از این تندیس زیبا باید از خود کلیسا بازدید کنید.
مجسمه پیتا در کجا نگهداری میشود؟
ساخت این تندیس حدودا دو سال طول کشید و ابتدا قرار بود در مقبره کاردینال قرار داده شود، اما بعدها تصمیم گرفتند تا جای این تندیس را تغییر دهند و به کلیسا سنت پیتر رم منتقل کردند.
در این تندیس مریم مقدس برای حضرت عیسی عزاداری میکند که همین باعث به وجود آمدن یک اثر خارقالعادهای شده است. دانشمندان این تندیس را دلیلی برای به کمال رسیدن انسان بیان کردهاند.
این مجسمه میکل آنژ احتمالا معروفترین تندیس مذهبی در دنیا شناخته شده است. او این اثر خود را در 24 سالگی به پایان رساند.
هنگامی که میکل آنژ این اثر خود را به نمایش گذاشت بعضی از منتقدین چنین بیان کردند که مریم را جوان نشان داده است در حالی که در آن زمان باید حدودا 45 سال داشته باشد اما او چنین پاسخ داد که میتوان جوانی وی را در اینجا، نماد باکرگی مریم دانست. این مجسمه امروزه در کلیسای سنت پیتر رم نگهداری میشود.
حوادث مجسمه پیتا
اثر مجسمه پیتا توسط مجسمه ساز معروف ایتالیایی یعنی میکلآنژ دچار صدمهها و حوادثهایی شده است که یکی از آنها در سال 1736 درحین جابجایی این اثر رخ داد و 4 انگشت از دست چپ مریم مقدس شکست، سپس فردی به نام جوزپه لیریونی این مجسمه را بازسازی کرد. اما از بدترین حوادثی که برای این مجسمه رخ داده میتوان به سال 1372 اشاره داشت که یک شهروند استرالیایی با ادعا بر اینکه من مسیح مقدس هستم، پیش از آنکه دستگیر شود با چکش به این محسمه 15 ضربه وارد کرد.
این ضربات باعث شد تا دست، بینی، پلک و قسمتی از لباس مریم مقدس شکسته شود. همچنین از آنجا که جنس این مجسمه از مرمر است؛ این حادثه باعث شد تا تکههایی از این اثر توسط شخص یا اشخاصی ربورده شود.
پس از گذشت ماهها برخی از تکههای مچسمه که صادر شده بودند، پیدا شدند اما بینی مریم مقدس هیچگاه پیدا نشد و به همین علت برای بازسازی آن از یک بلوک کوچک استفاده کردند. این حادثه باعث شد تا این مجسمه داخل یک شیشه مقاوم ضد گلوگه قرار گیرد.
حرف آخر
امیدواریم که از این وبلاگ استفاده لازم رو برده باشید.
پیشنهاد میکنیم دیگر وبلاگ های ما را هم مشاهده کنید
تماس:
09139222779
اینستاگرام: sang_mazar_esfahan
ساعت کاری: 8صبح تا 5بعدظهر
آدرس:
شعبه اول: اصفهان، محمود آباد ، خیابان 14ربروی بانک تجارت
شعبه دوم: تهران، شهر سنگ انبار پگاه
به مدیریت : محمد محمدی و مهدی طغرایی